راهنمای انتخاب دستگاه فیوژن فیبر نوری
در طول کارکرد واقعی کابلهای فیبرنوری و برای دستیابی به اتصالات قوی بین فیبرهای نوری اغلب به فرآیند اتصال نیاز است. بهطورخاص، اتصال فیبرنوری فرآیندی برای ترکیب انتهای فیبرهای نوری با همدیگر است و تنها هر فیبر جداگانه از انتها به یکدیگر متصل میشوند. بهطورکلی دو نوع روش اصلی برای اتصال وجود دارد پیوند مکانیکی (mechanical splicing) و فیوژن فیبر نوری (fiber optic fusion). فیوژن فیبر نوری یکی از پرکاربردترین روشهای اتصال است زیرا کمترین تلفات و انعکاس را دارد و همچنین قویترین و مطمئنترین اتصال بین دو فیبر را فراهم میسازد. بنابراین قصد داریم در این مطلب به بررسی اتصال فیوژن فیبر نوری بپردازیم.
⏲ مدت زمان تخمینی مطالعه : 8 دقیقه
فهرست موضوعات
فیوژن فیبر نوری چیست؟
فیوژن فیبر نوری عمل اتصال دو فیبر نوری از انتها بهدیگر با ذوبآنها و با روشهای مختلفی مانند قوس الکتریکی، لیزر، شعله گاز یا رشته تنگستن است. هدف از فیوژن فیبر نوری این است که دو الیاف رتبهگونهای با هم ترکیب شوند که نور بهراحتی از میان آنها عبور کند اما اتصال پراکنده یا انعکاس نداشته باشد. فیوژن فیبر نوری را میتوان برای فیبرهای تکحالته یا فیبر های چند حالته و برای اتصال کابل تک فیبر یا کابل ریبون انجام داد.
انواع دستگاه فیوژن فیبر نوری
دستگاههای اتصال فیوژن بیشتر ابزارهای خودکاری هستند که نیاز به پیروی دقیق براساس دستورالعملهای سازنده دارند. انواع مختلفی از دستگاه های فیوژن فیبر نوری وجود دارد که در روش تراز کردن و فیوژن فیبرها تفاوت دارند با این حال انواع اصلی دستگاه فیوژن فیبر نوری عبارتند از:
- اتصالدهندههای همسویی هسته: این دستگاهها از دوربین یا منبع نور برای تشخیص موقعیت هسته فیبرها استفاده میکنند و قبل از ذوب فیبرها را با روش قوس الکتریکی بهطوردقیق تراز میکنند. این نوع دستگاه برای الیاف تکحالته که قطر هستهی کوچکی دارند، ایدهآل است و دقت بالا و اتلاف کمی در اتصال دارد. با این حال، اسپلایسرهای فیوژن تراز هسته از قیمتی گرانتر و عملکردی پیچیدهتر نسبت به سایر دستگاهها برخوردار هستند.
- اتصالدهندههای فیوژن تراز روکش: این دستگاهها از شیار V ثابت یا شیار L متحرک برای تراز کردن الیاف براساس قطر روکش استفاده میکنند. این روش بزرگتر و تشخیص آن آسانتر از قطر هسته است. در این دستگاهها الیاف با قوس الکتریکی ذوب میشوند. این نوع اسپلایسر سادهتر و ارزانتر از اسپلایسرهای تراز هسته است، اما احتمال دارد به همان سطح از دقت اتصال بهویژه برای فیبرهای تک حالته دست نیابد.
- اتصال دهنده های ریبون: این دستگاه ها میتوانند چندین الیاف (تا 12 عدد) را با چیدمان نواری شکل و ذوب آنها با قوس الکتریکی بهطور همزمان انجام میشود. این نوع اسپلایسر میتواند کارایی و بهرهوری اتصال فیبر را بهویژه برای کاربردهایی با چگالی بالا مانند مراکز داده و شبکههای ستون فقرات افزایش دهد. با این حال، احتمال دارد به ابزارها و مواد مصرفی مخصوص برای آمادهسازی نوار نیاز داشته باشید.
خرید پچ کورد lc-lc
اجرای فیوژن فیبر نوری
برای اجرای همجوشی فیبر نوری، بهدستگاهی به نام فیوژن اسپلایسر نیاز دارید که بتواند فیبرها را تراز کرده و منبع گرما را برای ذوب و اتصال آنها اعمال کند. اسپلایسر فیوژن میتواند تلفات اتصال را تخمین بزند و آن را روی صفحه نمایش دهد.
قبل از اتصال فیبرهای نوری، باید ژاکتهای بیرونی و پوشش پلیمری آنها را باید به دقت از بین ببرید، سپس با الکل بهطورکامل تمیز کنید. بعد بهطوردقیق شکاف دهید تا صفحات انتهایی صاف و عمود بر هم شکل بگیرند. پس از تکمیل تمام این موارد، هر فیبر در یک نگهدارنده در محفظه اسپلایسر قرار میگیرد. از این مرحله به بعد، اجرای فیوژن فیبر نوری شامل سه مرحله است:
- تراز: با استفاده از موتورهای کوچک و دقیق، اسپلایسر فیوژن تنظیمات دقیقی را در موقعیت الیاف انجام میدهد تا زمانیکه به درستی تراز شوند، بنابراین اتصال نهایی تا حد امکان بدون درز و بدون میرایی خواهد بود.
- سوختن ناخالصی: از آنجاییکه کوچکترین اثری از گردوغبار یا ناخالصیهای دیگر میتواند توانایی اسپلایس در انتقال سیگنالهای نوری را خراب کند، هرگز نمیتوانید در مورد اتصال فیوژن خیلی تمیز عمل کنید. حتی اگر الیاف قبل از قرار دادن در دستگاه با دست تمیز شوند، بسیاری از دستگاههای فیوژن یک مرحله تمیز کردن احتیاطی اضافی را فرآیند اجرای آن گنجاندهاند که قبل از ذوب، جرقه کوچکی بین انتهای فیبر ایجاد میشود تا گرد و غبار یا رطوبت باقیمانده را بسوزانند.
- فیوژن یا همجوشی: پس از اینکه الیاف بهدرستی قرار گرفتند و رطوبت و گردوغبار باقیمانده سوزانده شد، وقت آن است که انتهای الیاف را بههمدیگر جوش دهید تا یک اتصال دائمی ایجاد شود. در این مرحله اسپلایسر جرقه دوم و بزرگتری را منتشر میکند که باعث ذوب در سطوح انتهایی فیبر نوری میشود، بدون اینکه روکش و الیاف و هسته شیشه مذاب در کنار هم قرار بگیرند (جدا نگه داشتن روکش و هسته برای یک اتصال خوب حیاتی است و اتلاف نوری را به حداقل میرساند). سپس نوک الیاف ذوب شده به یکدیگر متصل میشوند و اتصال فیوژن نهایی را تشکیل میدهند. سپس آزمایشهای اتلاف اتصال تخمینی انجام میشود که بیشتر اتصالات فیوژن فیبر افت نوری معمولی 0.1 دسی بل یا کمتر را نشان میدهند.
خدمات فیوژن فیبر نوری
خدمات فیوژن فیبر نوری توسط شرکتهای مختلف انجام میشود که شامل موارد زیر است:
- آمادهسازی فیبرها مانند بریدن روکش، تمیز کردن و …
- اتصال و سنجنش کیفیت اتصال
- همجوشی یا فیوژن فیبرها
- سنجش و تست تجهیزات شبکه
- طراحی و پیادهسازی کلیه پروژههای شبکه
قیمت دستگاه فیوژن فیبر نوری
قیمت دستگاه فیوژن فیبر نوری به عوامل مختلفی مانند برند، مدل، عملکرد، گارانتی و لوازم جانبی متفاوت است. همچنین قیمت این دستگاه با توجه به نوسانات ارزی، هزینه گمرک و مالیات نسبت به بازارهای جهانی کمی متغیر است. یک دستگاه فیوژن فیبر نوری خوب قیمتی بین 150 تا 400 دلار دارد.
خرید سرور HP
راهنمای انتخاب دستگاه فیوژن فیبر نوری
انتخاب یک دستگاه فیوژن به عوامل مختلفی مانند نوع فیبر، تلفات اتصال، روش تراز فیبر، مکانیسم نگهداری فیبر و هزینه بستگی دارد. در اینجا نکاتی وجود دارد که به شما کمک میکند تا دستگاه فیوژن مناسب را براساس نیازهای خود انتخاب کنید:
- نوع فیبر: باید مشخص کنید که آیا نیاز به اتصال فیبرهای تکحالته یا چند حالته دارید یا هر دو. فیبرهای تک حالته قطر هسته کوچکتری دارند و نسبت به الیاف چند حالته به تراز دقیقتری نیاز دارند. همچنین باید در نظر داشته باشید که آیا نیاز به اتصال فیبرهای تکی دارید یا کابلهای ریبون که حاوی چندین فیبر هستند و به شکل صاف چیده شدهاند. کابلهای ریبون میتوانند کارایی و بهرهوری نصب فیبر را افزایش دهند، اما به ابزار و مواد مصرفی خاصی نیز نیاز دارند.
- مشخصات تلفات اتصال: باید الزامات تلفات اتصال را برای پروژه خود بررسی کنید، که مقدار نور از دست رفته در نقطه اتصال است. تلفات اتصال بر کیفیت سیگنال و فاصله انتقال شبکه فیبر نوری تاثیر میگذارد. هرچه اتلاف اتصال کمتر باشد، عملکرد بهتری خواهید داشت.
- روش تراز کردن فیبر: شما باید دستگاهی را انتخاب کنید که از تراز هسته یا تراز پوششی برای تراز کردن الیاف قبل از ذوب آنها استفاده کند. اتصالدهندههای تراز هسته اتلاف اتصال کمتر و دقت بالاتری الیاف تک حالته دارند. استفاده از اتصالدهندههای تراز روکش نسبت به تراز هسته راحتتر و قیمت آن ارزانتر است اما آن دقت اتصال را ارائه نمیدهند.
- مکانیسم نگهدارنده فیبر: باید دستگاه فیوژنی را انتخاب کنید که دارای مکانیزم نگهداری فیبر سازگار متناسب با نیازتان باشد. مکانیزم نگهداشتن الیاف بخشی از اسپلایسر است که الیاف را در طول فرآیند همترازی و همجوشی در جای خود نگه میدارد. انواع مختلفی از هولدرهای فیبر مانند نگهدارنده ثابت، نگهدارنده قابل جابهجایی، نگهدارنده جهانی و اتصالدهنده اتصال وجود دارد. باید بررسی کنید که آیا نگهدارنده فیبر میتواند انواع و اندازههای مختلف الیاف مانند 250 میکرون، 900 میکرون، کابل فلت قطره و غیره را در خود جای دهد یا خیر.
- هزینه: برای انتخاب دستگاه فیوژن باید قیمتها و ویژگیهای دستگاههای مختلف را با هم مقایسه کنید و متناسب با بودجه و انتظارات خود یکی را انتخاب کنید. قیمت دستگاه بسته به برند، مدل، عملکرد، گارانتی و لوازم جانبی میتواند متفاوت باشد. همچنین باید هزینه عملیاتی یک اتصالدهنده فیوژن مانند مصرف برق، هزینه نگهداری و هزینه مصرفی را نیز در نظر بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.